• Hoogwaardige producten
  • Hoog serviceniveau
  • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Overdrukcabine


In volledig gesloten werkruimtes mogen geen ongewenste stoffen, gassen en dampen aanwezig zijn die schadelijk zijn voor uw gezondheid en daar zorgt een overdrukcabine voor. Met behulp van overdrukfilters is een overdrukunit in staat vuile omgevingslucht te reinigen. Maar waar koopt u kwalitatief goede overdruksystemen? Daarvoor bent u bij Brotec Benelux aan het juiste adres. Wij bieden een groot aantal passende producten en diensten voor onder andere de on/off-road sector, de voedings- en drankenindustrie, de zware industrie en de landbouw- en havensector. Wij zijn zelf fabrikant van een groot aantal producten in ons assortiment. Zo produceren wij de Brofil overdrukfiltersystemen en Hebonilube en Brolube smeersystemen.

Een Brofil overdrukcabine kopen

Wij produceren overdruksystemen onder de merknaam Brofil Clean Air Solutions®. Dit zijn unieke systemen die voor een zuivere lucht zorgen door een innovatieve manier van luchtzuivering. De overdrukunit bestaat uit een filterkast en een ruimte waarin zich een blower bevindt. Goede afdichting, van de te zuiveren ruimte, zorgt voor een minimale druk van 120 Pa. Zo kan geen lucht van buitenaf de cabine of ruimte in komen. De overdrukfilters kunnen zowel stof- als actief koolfilters zijn. Deze zuiveren de lucht die de cabine of ruimte in wordt geblazen. Op deze manier is het overdrukfiltersysteem in staat de lucht te zuiveren. De overdruk in de cabine wordt gecontroleerd dankzij het luchtcontrole systeem. Dit is de nieuw ontwikkelde A.O.C. Green V3. Deze bepaalt en controleert de luchtkwaliteit in de overdrukcabine en bevat onder andere filterdetectie.

Het belang van een kwalitatieve overdrukunit

Overdruksystemen zijn zeer belangrijk. Luchtvervuiling kan namelijk ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Een overdrukcabine heeft de volgende positieve gevolgen:

  • De kans op ziekteverzuim van het personeel wordt verkleind.
  • Longziektes en onnodige zorgkosten worden voorkomen.
  • Apparatuur en machines worden beschermd.
  • U merkt niets van de vervuilde omgeving waar u werkt en kan frisse, schone lucht in ademen.

Dit is ontzettend belangrijk bij bijvoorbeeld sloopwerkzaamheden of bodemsaneringen. Een overdrukcabine is dan zelfs verplicht. Ook kunnen machinisten, operators en chauffeurs zelf informeren naar de mogelijkheden om overdrukfilters en een overdrukunit te monteren. Door het modulair ontwerp van de overdrukfiltersystemen, kan dit gemakkelijk zelf gemonteerd worden.

Ruim assortiment overdrukfiltersystemen

Wij bieden een grote hoeveelheid overdruksystemen in diverse soorten en maten aan. Wij garanderen u dat er voor iedere toepassingen geschikte overdrukfilters en overdrukunits zijn. Voor alle overdrukfiltersystemen geldt dat ze voldoen aan alle wettelijk gestelde normen. Wilt u graag nog meer weten over ons aanbod? Neem dan contact met ons op via 0165 54 79 79. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 17:00 uur en op zaterdag tussen 8:00 en 12:00 uur. Wij beantwoorden graag al uw vragen. Mocht een telefoongesprek niet voldoende zijn, dan is het ook nog mogelijk een afspraak te maken. Dit kan ook buiten openingstijden. Hopelijk kunnen we u snel van dienst zijn.

Ook interessant:
Luchtzuiveringssysteem | Fijnstoffilter | ABEK filter | Voorfilter | Stoffilter


Vrijblijvende informatie aanvraag

Velden met * zijn verplicht